miércoles, 29 de enero de 2014

el curs passat...

Abans de començar-vos a explicar què està passant aquest curs al Berenar de contes, ens agradaria recordar tot el que vam viure el curs 2012 - 2013 perquè va ser intens i "emocionant"!
Al curs 2012 - 2013 cada sessió de contes va anar acompanyada d'un petit taller que reforçava el foment de la lectura i el tema escollit cada mes.

Durant el curs vam fer servir la bibliografia d'emocions i sentiments elaborada pel  Laboratori de Lletres i Imatges de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers  
Aquesta bibliografia es pot complementar també amb l'elaborada per la Creativiatta per al Laboratori d'elixirs emocionals


Durant el curs varem anar treballant diferents emocions i vam començar amb LA FELICITAT, contes al voltant d'aquesta emoció i un taller on varem fer el nostre Pot dels Moments Feliços!










També es van explicar contes de POR i per passar-la millor vam acabar la sessió creant un fantasma mooolt dolç, a partir d'un xupa-xup i un mocador de paper!

bibliografia del Club Kiriko de llibres de por, seleccionats per edats





I al desembre: edició especial Nadal: vam poder enviar cartes als personatges de contes que més ens agraden: els tres porquets, la princesa del pèsol, les set cabretes, el llop,.... els vam felicitar els nadals i ells ens van respondre!!





El curs va anar passat, vam COMPATIR, EMPATITZAR, DIFERENCIAR , .... Unes quantes mamàs es van animar a explicar-nos contes, i L'Associació Lleureka ens va venir a fer un taller molt especial de Jocs cooperatius, moltes gràcies a tothom!


I per Sant Jordi! Espectacle de titelles, sessió especial de contes amb el Sr Esteve Pujol, intercanvi de llibres, taller de dracs i galetes de roses boníssimes!!



Durant el mes de març vam poder gaudir d'una exposició de fotografies, sota el lema
 "I TU, ON LLEGEIXES?" les famílies de l'escola van fer-se fotos llegint al parc, al jardí, a la platja, al llit, al metro, al tren, sobre un banc, cuinant, ....

parlen de nosaltres!

Berenar de contes s'inspira en los "Cuentos con chocolate", un projecte d'animació a la lectura a l'escola que fan en un col·legi de Cabanillas del Campo (Guadalajara), al CEIP Senda.

El Pep Bruno, excel·lent narrador i amic va fer referència a aquest projecte i de pas, a nosaltres:
mireu aquest enllaç:  cuentos con chocolate


El blog de la Biblioteca escolar del CEIP SEnda, on podreu veure la magnífica activitat d'animació a la lectura que realitzen en aquesta biblioteca escolar


PASIÓN POR LOS LIBROS

martes, 28 de enero de 2014

un curs més! i tenim un blog!

L'equip del berenar de contes està molt i molt content perquè, un curs més, ens veurem cada últim dimecres de mes, i aquest cop amb una sorpresa: un blog on poder compartir amb tothom que ho vulgui la nostra experiència.
Tornem aquest curs 2013 - 2014 amb moooltes ganes de  noves històries, aventures, tallers i  lectures!



lunes, 27 de enero de 2014

berenar de contes a l'escola Lluis Millet



Què és?
"Berenar de contes" és una activitat de trobada familiar per tal de realizar activitats de promoció de la lectura i gust per les paraules per als més petits de l’escola.
Volem:
 - compartir experiències, lectures que fem a casa, estratègies de lectura...
- realitzar suggeriments de lectura per als nostres fills, llibres adequats a la seva franja d’edat
- compartir informació sobre activitats que es realitzen sobre la lectura per als més menuts a la provincia de Barcelona
- compartir recursos fets per especialistes i que poden resultar d’interés a les families
- fer tallers de creativitat (plàstics, literaris, etc…)
- i SOBRETOT: volem explicar i escoltar contes, i que els pares i mares assistents s’animin a explicar-nos els seus contes preferits, animar-los a compartir els seus contes, cantarelles, endevinalles...

Aquesta activitat està oberta a totes les families de P3, P4 i P5, 1r i 2n de l’escola i al personal del centre que l’interessi l’activitat. Cada infant ha d’anar acompanyat d’un adult. I caldrà inscriure’s per tal de preveure la capacitat de l’espai





 On i quan? Ens trobem un cop al mes (normalment l’últim dimecres de mes, en horari extraescolar, de 16’45 a 17’45 h. aproximadament)

Per què? Sabem que no hi ha receptes màgiques que animin a llegir però sí que hi ha històries extraordinàries que poden servir per a despertar l'afició, per això volem acompanyar als nens i nenes proporcionant-los l'entorn favorable per al descobriment d'aquestes històries. Perque pensem que explicar o llegir una història és una activitat que ajuda a millorar la relació entre pares i fills, i estimula el plaer d'escoltar, d'imaginar i de crear. Els llibres desenvolupen el gust per aprendre i per tant la lectura té un paper molt important en el desenvolupament cognitiu i emocional dels infants.

 I perque citant John Berger: "la lectura són els actes de imaginació que donen sentit a l'experiència"